tisdag 27 november 2012

frostigt och glittrigt i vintermörkret


Ikväll har jag roat mig med att göra frostigt fina ljuslyktor!Burkarna kommer från de färdiga pizza-kit man kan köpa i affären.
Jag har penslat dem med lacklim och sedan hällt strösocker över som fastnar i limmet.
På den här har jag använt en schablon, egentligen tänkt för hennamålning, för att skapa ett mönster.

På ljuslyktan till vänster har jag använt mig av en självhäftande spetsbård i plast för att skapa mönster. Den drogs försiktigt bort efter att sockret applicerats. Sockret är på denna lykta blandat med rött glitter men det syns dåligt på bilden.


Dessa ljuslyktor var väldigt roliga och enkla att göra och det sprider ett mysigt sken. Jag tänker mig att jag ska dekorera översta delen på burken oxå med något band av något slag men det får nog bli en annan dag :-)8 kommentarer:

 1. jättefina! Dessa borde du tävla med på Scrapp perras adventstävling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det borde jag kanske :-) De skulle ju faktiskt passa där såg jag. Tack för tippset :-)

   Radera
 2. Vilken kul idé. Hade inte ens tänkt tanken på att man kunde använda socker till pyssel. Men man har säkert mycket hemma i sina gömmor som kan användas till pyssel :-)

  SvaraRadera
 3. Smälter inte sockret ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, sockret smälter faktiskt inte. Glasburken blir inte tillräkligt varm för det. Lite av sockret, det innersta lagret, löses upp litegrann i limmet märkte jag så att det blev genomskinligt, men det var inga problem:-)

   Radera
 4. Så jättefina och stämningsfulla. Måste nog prova att göra sådana. Glasburkar har man ju alltid.

  SvaraRadera
 5. Vilken fiffig ideé! :) Hur håller sig det i längden? Tänkte om sockret smälter eller så? Kanske skulle fungera med att dra ett lager klarlack över?

  SvaraRadera
 6. Jag tror nog att de håller sig i längden, det känns så. Man skulle absolut kunna prova att lacka över lite försiktigt. men jag kan tänka mig att det skulle vara bättre att spraya på lacket. Man får testa helt enkelt :-)

  SvaraRadera